fredag 7 oktober 2011

Hembakta Göteborgs Kex med smaken "Marias chokladterapi"

Blev bjuden på ett par "köpe" kakor häromdagen som var väldigt goda. Jag fick sedan syn på att receptet fanns på förpackningen, tänkte genast att detta skulle vara kul att provbaka dessa och  bland annat se om smaken blev det samma. Och idag hade jag äntligen ett tillfälle att baka lite! Så såhär blev resultatet :)



Recept Marias Chokladterapi:
(Ca 20 stora kakor)
5,5 dl vetemjöl
1 ¼ dl havremjöl
130 g smör eller margarin, rumstempererat
1 ½ dl socker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ägg
½ dl mjölk
40 g (ca ½ msk) sirap
100 g mörk choklad, grovt hackad
60 g ljus choklad, grovt hackad
200 g ljus choklad till doppning.

1. Förvärm ugnen till 200 °C. Blanda vetemjöl, havremjöl, smör, socker, bakpulver och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt ägg, mjölk och sirap och blanda samman till en deg. Blanda till slut i chokladen.

2. Rulla försiktigt degen till antingen en lång rulle eller flera små (ca 5-7 cm i diameter). Lägg degrullarna i kylskåp i ca 30 minuter. Skär sedan degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.

3. Sätt in kakorna i ugnen och sänk värmen till 175 °C. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut kakorna och låt dem svalna på ett galler.

4. När kakorna har svalnat, smält den ljusa chokladen i ett vattenbad och doppa undersidorna av kakorna med hjälp av två gafflar.


Jag har även skördat löken jag satte i våras och jag blev riktigt nöjd med resultatet!  Så jag måste ju visa det här för er:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar