söndag 6 november 2011

Pecannötpaj


Firade Thanksgiving med några kompisar för ett tagsedan, och vi hade det lite som ett knytkalas eftersom de var en hel del mat som skulle fixas, och jag stod då för efterätten. Jag bestämde mig för att göra något så typiskt som pecannötspaj till Thanksgivingfirandet, och pajen blev både lyckad och framgångsrik;) Så som ett litet önskemål lägger jag upp receptet här på min blogg. Och receptet (ej foton) har jag hämtat från en annan blogg ( http://pernillawahlgren.se/jennys-matblogg/ljuvlig-pecannotspaj-pecanpaj.html)

Detta behöver du :
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 kryddmått salt
3 msk kallt vatten

Fyllningen :
125 gram smör
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl ljust muscovado socker
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 gram pecannötter

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader
Mät upp mjöl i en mixer, tärna ner smöret, och rör ner vatten och salt och mixa till en sammanhängande deg (går lika bra att blanda ihop i en bunke.) och tryck ut i en form ( 22 – 24 cm )
Förgrädda i ca 10 minuter.

Under tiden gör du fyllningen.
Mät upp smör i en kastrull, häll i sirap, muscovado socker, vetemjöl, salt och låt detta sjuda upp.
Låt det sjuda under omrörning i ett par minuter.
Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner de grovhackade nötterna samt de lättvispade äggen och vaniljsocker i kolasåsen.

Och häll sedan över fyllningen i det förgräddade skalet – och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35- 40 minnuter.
När pajen är färdiggräddad, ställ den kallt i kylskåpet och låt den svalna innan servering.

Servera antingen med vaniljglass, vaniljsås eller grädde efter smak och tycke.

                             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar