Hade ett litet överrasknings kalas för min kompis Diana, och eftersom vi fira hennes födelsedag så så klart ska hon då även få en tårta!
Jag gjorde då en tårta med chokladbotten (se recept i tidigare inlägg: http://cupcakean.blogspot.com/2011/05/chokladtarta-med-vitt-tacke.html ) och fyllde den med ett lager dumlemousse och och ett lager vaniljkräm.
Dumlemousse:
3 dl grädde
180 g dumlekolor (23 st)
Gör såhär:
Häll grädden i en kastrull och häll i dumlen i mindre bitar.
Värm grädden på svag värme tills dumlen har smält helt. (OBS! det får absolut inte koka!)
När dumlen är helt smällt häller du över dumlegrädden i en tät burk och ställ in den i kylen över natten, (eller åtminstone i ca 5 tim.)
När dumlegrädden ståt svalt i minst 5 timmar häller du över den i en bunke och vispa med elvisp tills den hårdnat. Sedan är det bara att fylla tårtan.
(Är även gott att servera som dessert.)
och sen måste jag erkänna att jag fuskade lite med vaniljkrämen, vilket man ibland måste göra, men som inte är lika skoj. Men hittade inget bra recept och tiden var knappt så jag fick köpa vaniljkräm i pulverform. Och sedan hade jag lite otur med den glasyren jag skrev namnet med. Hade köpt småtuber med olika färgade glasyrer, men det var bara det att de hade stelnat så fick ta i som bara den för att få ut glasyren och resultatet blev mindre bra. Men jag ska försöka införskaffa mig lite bättre redskap till detta;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar