Mazarinsockerkaka:
25 st sötmandlar
4 st bittermandlar
3 dl strösocker
3dl vetemjöl
1 msk vanlijsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
1 st ägg
150 g smält smör
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i sockerkaksformen i ugnen (så smörjer du formen samtidigt och dessutom blir det mindre disk)
Mal sötmandlarna och bittermandlarna fint och rör ihop de med alla återstående torra ingredienser i en bunke.
När smöret har smält och ugnen är tillräckligt varm så häll i resten av ingredienserna i de torra ingredienserna och blanda ihop till en smet.
Bröa formen och häll sedan i smeten.
Ställ in i nedre delen av ugnen i ca 55-60 min. (OBS, tiden kan variera ganska mycket beroende av olika ugnar, så håll koll och gör stick prov när du tycker den börjar se färdig ut).
Om man vill (som jag har gjort på bilden) kan man även göra en glasyr av florsocker utrört med 1 äggvita till en tjock smet och hälla över. Men den blir precis lika god utan faktiskt:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar