Nu när rabarberna äntligen har kommit så jag har passat på att baka lite cupcakes med rabarber. Här har jag använt mig av den vanliga muffins basen med citron som jag skrivit om i tidigare inlägg ( http://cupcakean.blogspot.com/2011/04/mina-fodelsedags-cupcakes.html ) och fyllt muffinsen med en egen liten mix, nämligen rabarber och havrecrust.
Om du skulle vara sugen på att baka dessa cupcakes/muffins så börjar du med att göra havrecrusten.
(Men glöm inte bort att sätta på ugnen på 175 grader).
Havrecrust:
100 g smör, smält
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1/2-2 havregryn
1/2 dl vetemjöl
Blanda alla dessa ingredienser i en kastrull till en smet.
Förbered sedan rabarberna på detta sätt:
Hacka 3-4 mellan långa (eller 2-3 långa) rabarber. Blanda de sedan i en bunke med 2-3 msk socker och pressa sedan över ca en klyfta citron.
Sedan blandar du ihop muffinssmeten enligt instruktionerna i tidigare inlägg (länk finns längre upp). När du gjort detta ställer du ut formar i en muffinsplåt och fyller formarna till hälften. Sedan fördelar du upp de hackade rabarberna i muffinsen. Och sist men inte minst fördelar du havrecrusten överst på muffinsen.
Grädda muffinsen i ca 10-15 min (tills de fått fin färg).
Och när muffinsen svalnat kan man göra som jag gjort (men som inte måste göras, blir lika goda med som utan) "pynta" muffinsen med smörkräm .
De var fantastiskt goda och fina! Igår kunde jag inte låta bli.. :-) Men pajen va nog ännu bättre! ;-)
SvaraRaderaTherese
haha,de låter bra de;) aa, pajen vi gjorde blev ju super, får väl göra den nåndag å lägga upp den (fast först måste de växa till lite fler rabarber, tror mamma tog alla:P)
SvaraRadera