onsdag 18 maj 2011
Macarons med ingefärskolasås
Min syster hade ett önskemål när hon kom hem, och de var att jag skulle baka de macaronsen som jag tidigare har bakat och lagt upp på min blogg, med sea salt chocolate tryffel ( http://cupcakean.blogspot.com/2011/04/pask-macarons-cupcakes-och-dukning.html ). Men jag passade även på att göra hälften av en annan sort, för hade en liten idé som jag ville testa, nämligen en ingefärskolasås fyllning:)
Jag använde mig av samma basrecept på "marängen" som jag använde mig i tidigare blogginlägg (länkat har ovanför). Hälften av Macaronsen (lila) är som sagt fyllda med samma choklad tryffel som i tidigare inlägg och hälften (rosa) är fyllda med kolasåsen.
Ingefärskolasås:
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk smör
1/2 tsk ingefära (kan även ta lite extra efter egen smak)
1/2 tsk kakao
1 liten nypa salt
Gör såhär:
Koka grädde, strösocker och sirap till ljusbrunt och kolasmakande.
Tillsätt smör, ingefära, kakao och en liten nypa salt. Koka tills såsen tjocknar och du kan göra vattentestet (men koka inte för länge så kolan bli för hård). Häll över såsen i en burk med lock och ställ in i kylen över natten.
(OBS: Denna såsen kan du även använda som sås till glass, är väldigt god att servera till glass och hallon. Men koka då inte såsen alls länge eftersom den tjocknar när den svalnat!)
När "marängen" är gjord och kolasåsen har kallnat och är formbar kan du börja att lägga ihop de till en macaron. "Klicka" på kolasås mellan två "maränger" och ställ sedan in dem i kylen och förvara dem kallt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar