torsdag 15 december 2011
Brownie med knäck
Hittade detta goda receptet i tidningen "Allt om mat" (nr 20 - 29 nov 2011), och tyckte det lät spännande med denna lite mer "julig" touch av brownies. Så jag testade och, ja, gillar man choklad och framför allt mörk choklad kan jag verkligen tipsa er om att baka dessa!
Brownies med knäck
250 g mörk choklad (70%)
250 g smör
2 dl råsocker
3 ägg
1 äggula
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
15 st knäck
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält 200g över ett vattenbad eller i mikrovågsugn.
Vispa smör och socker mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och äggulan. Vispa kraftigt mellan varje ägg. Rör ner den smälta chokladen.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke och sikta sedan ner i smeten. Rör försiktigt ihop till en smet. Tillsätt resten av den hackade chokladen. Grovhacka knäcken (obs, är bäst att använda sig utav riktigt hård knäck) och blanda ner den i smeten.
Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20x26 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min, tills smeten inte känns rinnig, men kakan ska inte heller vara torr.
Låt kakan svalna och skär den i bitar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar